Kto sa vie pri masáži viac uvoľniť? Muži, alebo ženy?

16.06.2019 08:46

 

Radi sa pozeráte do zákulisia? Ak áno, prijmite tento krátky článok ako výsledok mojej praxe, založený na skúsenostiach z mnohých masáží. Takmer všetci majú masáže radi. No, aby bola masáž účinná, je potrebné, aby sa masírovaný vedel uvoľniť. Asi si poviete- to je ľahké... Ale... Možno budete prekvapení. Kto sa teda vie počas masáží viac uvoľniť? Muži, alebo ženy? Ako to teda je?

 

Muž pri masáži.

 

Muži pri masáži veľa neriešia. Menej ich zaujímajú body, dráhy na tele, alebo to, čo ich bolí. A aj keď ich niečo bolí, nedávajú to pred druhým mužom veľmi najavo. Preto muži o svojich fyzických problémoch pred masážou veľa nehovoria. Muž si jednoducho ľahne na masérsky stôl a zostane ležať. Nerozpráva, len leží a užíva si prítomnosť. Často cítim, ako doslova „zapadne“ do molitanu v stole a uvoľní sa. Mnoho krát aj zaspí a chrápe.

 

Čo veľmi vítam, pretože je to znak toho, že sa úplne uvoľnil. Muž sa dokáže lepšie zamerať na jednu vec a preto pri masáži jednoducho len Je. Mužský princíp je zameraný na výkon a cieľ, preto muž venuje často veľa svojho času práci, čo znamená, že si preťažuje kríže. Veľa mužov má s krížami problém. Určite viac ako ženy.

 

Žena pri masáži.

 

Ženy majú sklon viac analyzovať a dozvedať sa nové veci. Často krát pristupujú k masáži s očakávaním, čo sa bude diať, alebo ako bude masáž prebiehať. Zaujíma ich čo budú cítiť. Mnoho žien má tak problém pri masáži sa uvoľniť, pretože často aj keď pokojne ležia- myseľ im ide na plné obrátky. Chcú často vedieť, aký je to bod, ktorý ich práve zabolel, alebo ako to je možné, že im tŕpne pravá ruka a ľavá nie. Pre ženu je to však prirodzené.

 

Ženy dokážu premýšľať v mnohých smeroch, čo je pre muža oveľa ťažšie, keďže muž je viac zameraný na jednu činnosť. Ženy dokážu lepšie nacítiť to, čo potrebujú a viac ich zaujíma stravovanie, výživa, cvičenie a energetika tela. Sú otvorenejšie. Ich myseľ je viac pružnejšia a vnímavejšia, no často sa nevedia pri masáži uvoľniť, pretože hlava ich zamestnáva aj na masérskom stole. Preto majú často problémy s trávením, vylučovaním a slezinou. Veľmi často ich trápi aj krčná chrbtica- čo súvisí s preťaženou hlavou. Veľa žien / na rozdiel od mužov/ nevie hlavu „vypnúť“.

 

Zhrnutie.

 

Ako vidíte, sú tu isté rozdiely, ale tie pramenia hlavne z prirodzenosti každého pohlavia. Muži sú iní ako ženy a ženy sú iné ako muži. V podstatne môžete brať túto moju „štúdiu“ iba ako všeobecnú, pretože masírujem veľa žien, ktoré sa naopak dokážu uvoľniť lepšie ako muži a tiež mnohých mužov, ktorí sa uvoľniť až tak nedokážu.

 

Každý človek, bez ohľadu, či je muž, alebo žena, je iný a každý hľadá v masáži hlavne oddych a uvoľnenie. Nezáleží na tom, kto to je, kde býva, aké má postavenie. Každý v hĺbke hľadáme pokoj a ticho. Masáž v tomto smere dokáže pomôcť. Toto vedia nacítiť muži aj ženy úplne rovnako.

 

Odporúčanie na záver.

 

Uvoľnite sa. Naozaj. Do hĺbky. Pri masáži sa zamerajte len na dýchanie. Prílišným myslením pri masáži sa blokuje jej regenerujúci a harmonizačný účinok. Hlavu najlepšie vypnete vedomým dýchaním a koncentráciou na vaše brucho. To môžete robiť nielen počas masáže, ale aj hocikedy počas dňa.

 

 

Podobné články:

 

 

 

Späť