V čom spočíva skutočná hodnota masáže?

29.03.2014 21:38

Čoraz viac ľudí začína vnímať blahodárne pôsobenie relaxačných procedúr na svoj organizmus. Medzi liečebné techniky pozitívnym spôsobom vplývajúcim na naše celostné zdravie, patrí aj masáž. Významne pomáha zlepšovať náš zdravotný stav, pretože pri nej dochádza k mohutným zmenám na fyzickej, hormonálnej, emočnej a psychickej úrovni. Teda nie je to len určitý spôsob relaxu. Právom patrí medzi najstaršie liečebné techniky na svete.

 

 

 

Systematickosť.

Ak chceme niečo skutočne budovať, potrebujeme si zabezpečiť určitý systém, cieľavedomosť a pravidelnosť. Ak sa napríklad chceme naučiť šoférovať, potrebujeme do auta aspoň na začiatku sadať pravidelnejšie. Inak sa stane, že ak do neho sadneme len raz za čas, v tom okamihu síce pocítime skvelý pocit z jazdy, no asi to nebude stačiť a nenaučíme sa dobre šoférovať ak v tom nebudeme pokračoMasáže Trenčín, Gašparík peter, vať.

 

Určite sa však naše sebavedomie a šoférske schopnosti zvýšia ak budeme za volantom častejšie, než iba občas. Aj malú sadenicu stromčeka potrebujeme viac ochraňovať a starať sa o ňu, než nám z nej vyrastie krásny strom.

 

Všetko, čo začíname, potrebuje na začiatku našu zvýšenú pozornosť, aby to získalo silu a schopnosť ponoriť sa do nášho života a návykov. Ak niečomu venujeme pozornosť, umožňujeme tomu rásť a znásobovať rozmer. Ak je to pozitívna vec ako napríklad šoférovanie, štúdium, či masáže- pomáha nám to rásť. Ak je to ohováranie, závisť a pretvárky - aj to nám pomáha… byť žiarlivejším, neúprimnejším a závistlivejším. Teda je len na nás, čo si vyberieme.

 

 

Účinky masáží sú rozsiahle.

To isté sa týka aj masáže. Aj na prejavenie jej účinkov v živote potrebujeme dosiahnuť istú pravidelnosť. Pretože účinky masáže nie sú iba okamžité. Teda ako sa v danom okamihu počas nej cítime, alebo chvíľu po nej. Účinky dobrej masáže sa prejavujú priamo, no aj nepriamo. V tom ako sa cítime v ďalších dňoch, ako máme lepšiu náladu, žiarivejší vzhľad a pokojnejšie správanie. Alebo tiež v lepšom držaní tela, zlepšení zdravia na mnohých úrovniach.

 

Masér nás môže inšpirovať k novým veciam v živote, no je iba na nás, či ich budeme praktizovať. Mňa niektorí maséri skutočne inšpirovali a obohatili ma. Ak navyše daný človek dokáže s masérom spolupracovať a prijímať jeho odporúčania, má možnosť v niečom svoj život pozdvihnúť. Väčšinou účinky masáže, dobrej masáže vydržia v tele človeka približne týždeň. Ak zákazník spojí pravidelnosť masáží aj s cvičením, či mení stravovacie zvyklosti, alebo akokoľvek inak speje aj on sám k zlepšeniu jeho zdravia, potom dáva masáži väčší význam. A tým si viac váži aj svoju investíciu do masáží.

 

Isté rozdiely.

Ak niekto ide len tak na masáž a očakáva, že problémy, ktoré si on sám kopil celé roky, vyrieši hodinová masáž, taký zákazník aj napriek kvalitnej masáži príde iba jeden krát... S tým má skúsenosť každý masér. Pretože masáž všetky tieto ostatné pozitívne činnosti človeka zvýrazňuje, urýchľuje a podporuje. Pri ďalších masážach sa stav stále zlepšuje. No ak zákazník chce iba odstrániť bolesť chrbáta a pritom on sám nechce nič so sebou robiť, tu je masér iba vykonávateľ. Urobí si svoju prácu, pomôže, no za krátky čas je človek v tom ako aj bol.

 

Preto si niekto môže položiť otázku ako môže masáž pomáhať, keď je to hlavne o relaxe. Pomáha práve takto. Začleňovaním nového do života, pomáha zlepšovať pohľad a kvalitu každodenného vnímania života a jeho prežívania. Ale iba v tom prípade ak je masáž naozaj kvalitná a účelná, ak je pravidelná a ak daný človek aj sám robí podporné činnosti ku zlepšeniu zdravia, alebo udržateľnosti pozitívnych účinkov masáže.

 

Masáže trenčín, gašparík peter,

 

Inak je účinok akejkoľvek masáže iba jednorázový a človek na masáž zabúda. Veľmi ma potešil jeden môj zákazník, keď mi povedal, že už bol na niekoľkých masážach, no pamätá si iba dvoch masérov. Jednu masérku a druhého mňa. Pretože ak je pre nás niečo hodnotné, zapamätáme si to. Ak niečo splýva s priemerom, odfiltrujeme si to s vedomím ako - „Ok, bolo to fajn, ale taký normál“... Vy všetci, ktorí ste boli na masáži u mňa určite viete, že „normál“ nie je môj štýl. No ak je niečo výnimočné, niečo, čo nie je len tak... zapamätáme si to.

 

 

Kde je skutočná hodnota masáže?

Preto hodnotu masérskej služby, neurčuje konečná finančná cena, pretože tá je výsledkom istého štandardu, trhu služieb, či územného kraja a len menej odráža kvalitu, či nekvalitu služby. Napríklad niekto robí masáž, ktorá je veľmi slabá a pýta si za ňu toľko, koľko si pýta za masáž rovnakého druhu, masér o tri ulice ďalej. Ten si svoju prácu robí poctivo a jeho masáže sú skvelé. Obaja robia v podstate to isté, no nie je to to isté. Ich cena služby je pomerne totožná, no cena ich práce veľmi rozdielna.

 

Cenu práce maséra zákazník síce uvidí aj v jeho cenníku, no to je iba povrchová cena. Skutočnú hodnotu práce zákazník vždy vycíti. Preto ak pôjde k našim obom spomínaným masérom, dostane kvalitatívne rozdielne masáže, no za pomerne rovnaké ceny. Nabudúce taký človek určite navštívi maséra, ktorý urobil kvalitnejšiu masáž. Prečo? Pretože v tom vidí hodnotu.

 

Tú hodnota, ktorú zákazník v tovare, alebo službe on sám na sebe - ucíti. No nielen v danom okamihu počas, či po masáži- ale aj neskôr. Hodnota služby tiež zahŕňa, komunikáciu so zákazníkom, prístup maséra, vystupovanie, odbornosť, znalosti, originálnosť, poradenstvo, schopnosť učiť sa, plus mnoho iného. Tiež určuje aký má pre zákazníka a pre jeho život prínos, čo mu dáva a ako jeho život priamo, či nepriamo pomáha rozvíjať. To je skutočná hodnota, ktorú neodráža ani tak často cenník, ale osobná pravidelná skúsenosť.

 

 masáže v trenčíne, skvelé masáže 

 

 

 

 

 

 

Prečítajte si aj:

 

 

Späť