Rozprávanie pri masáži. ÁNo alebo NIE?

15.11.2019 12:58

Občas dostanem informáciu ako bol niekto na masáži a masér mu vyrozprával celý svoj príbeh. Alebo zase druhá strana. Človek pri masáži potrebuje rozprávať a nevie sa zastaviť. Masér pracuje a zároveň vedie s klientom dialóg. Masáž sa skončí a masírovaný sa spýta- „Čože? To už prešla hodina?“

 

 

  • Čo si o tom myslím?

Rozprávanie počas masáže znižuje vnímanie, masírovaného aj maséra. Vám ako klientovi rozptyľuje pozornosť a nemôžete sa sústrediť na masáž tak ako by to bolo pre vás dobré. Pri masáži sa totiž v tele aj mysli deje veľa. Ak týmto procesom v sebe ponecháte priestor tým, že nebudete rozprávať, sila masáže sa pre vás ako pre masírovaného výrazne zvýši.

 

 

  • Ako to cítim ja?

Pokiaľ by som sa s vami počas masáže rozprával, Vy ako klient nepotrebujete a ani nechcete počuť z môjho osobného života takmer nič. Jednoducho Vás to nezaujíma. To nie je zlé, ani dobré. Je to fakt. Chcete masáž, túžite si oddýchnuť s niečím potrebujete pomôcť, a nemáte záujem počúvať iného človeka- nasávať nové informácie. Bolo by to pre Vás rušivé.

 

Masér by mal byť trochu aj psychológ a mal by mať rozvinutú intuíciu a empatiu, aby aj toto vedel rozlíšiť.

 

Za seba píšem- Kam smeruje pozornosť, tam smeruje energia. Pokiaľ sa budem s vami počas masáže rozprávať, budeme viesť dialóg, nemôžem ako masér urobiť dobrú prácu. Nemôžem sa na prácu vyladiť a urobiť to, čo je vhodné. Moja myseľ by bola rozrušená a nepokojná. Vy ako klient to vycítite, neoddýchnete si a masáž si neužijete. Nezacítite jej účinky v sebe. Prečo? Pretože sa na to nevytvoril priestor.

 

 

  • A ten priestor vytvára hlavne masér...

Ak je pri masáži ticho, aj Vy sa lepšie uvoľníte, pretože masér je ten, ktorý vytvára vedenie pri masáži. Pokiaľ je masér kľudný a vyžaruje ticho, Vy ako klient sa na to prirodzene naladíte a nebudete mať potrebu rozhovoru.

Vznikne silná špecifická atmosféra, kedy cítite dôveru, že ste v dobrých rukách. Masér s tichou mysľou ľahšie ucíti a vie, čo treba robiť.

 

 

  • Pred masážou je rozprávanie vhodné.

Naopak, pred masážou by Vás masér mal vypočuť a spýtať sa na isté veci, ktoré s masážou súvisia. Na stôl by ste si mali líhať s vedomím, že viete, čo sa bude približne diať. Tým sa pre Vás ako klienta prehĺbi dôvera a budete viac pokojnejší, hlavne ak idete na masáž prvý krát. Vy ako masírovaný svojím nastavením tiež výrazne umožňujete a sprístupňujete pôsobenie ozdravných síl, ktoré pri masáži vznikajú.

 

Po masáži ak cítim, že je to treba, často niečo odporučím a pár vetami Vás informujem o veciach s masážou súvisiacich. No už je po masáži a vtedy je krátky dialóg vhodný.

 

Výnimku tvorí snáď len reflexná masáž chodidiel, kedy osobne potrebujem s človekom občas komunikovať v rámci toho, čo sa pri tejto masáži odhalí.

 

 

  • Záverom.

Páči sa mi táto hlboká myšlienka- „Ticho je hlasom Boha. Všetko ostatné je zlý preklad.“

 

Ak sa pred masážou dobre naladíte, prípadne zvnútorníte, upokojíte, alebo počas nej vypínate myšlienky, robíte pre seba veľa. Pomáhate tým v prvom rade sebe a zlepšujete, posilujete ozdravný efekt masáže. Potom už závisí od maséra, čo s tým urobí on. Ale to už nie je vo Vašich rukách.

 

 

  • Tip pre Vás.

Hodinu alebo dve nerozprávajte. Alebo ak to nedokážete, uvedomte si pred tým, než čokoľvek poviete, či je to naozaj, ale naozaj dôležité. Možno sa tým o sebe veľa dozviete.

 

 

 

Bude Vás zaujímať:

 

 

 

PREČÍTAJTE SI...

Záznamy: 16 - 17 zo 17
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6

referencie

zdravé kríže, bolesť krížov, cvičenie, čchi kung

uvoľnenie krčnej chrbtice

darčekové poukážky, masáže

 ľubovníkový, Jánsky olej, Gašparík peter,  

počítadlo.abz.cz

Kontakt

Peter Gašparík Mobilný masér v Trenčíne a okolí. Pracujem mobilne u klientov, alebo si ma môžete objednať do firmy. Rád prídem za Vami.

Prídem aj do vzdialenejších miest ako Nové Mesto nad Váhom, Ilava, Bánovce nad Bebravou.
Uprednostňujem kontakt cez SMS, alebo email.

tel.- 0944 550 766

Ak Vám nezdvihnem, pošlite radšej SMS a ja sa Vám ozvem.

Po dohode pracujem aj cez víkendy a sviatky.
masazevtrencine@gmail.com